Nodrošina Blogger.

10 dabīgas eļļas, kas pasargās no ultravioletā starojuma

By 08:59

Pirms un pēc sauļošanās jau vairākus gadus lietoju burkānu un kokosriekstu eļļu. Burkānu eļļu skaistam iedegumam, bet kokosriekstu eļļu – lai nomierinātu un pabarotu ādu. Tomēr, kāds gan bija mans pārsteigums, kad uzzināju, ka ir eļļas ar dabīgo SPF (saules aizsardzības faktors)40!!! Lūk, eļļas, kuras pasargās jūs ultravioletā starojuma.

Jojobas eļļa – SPF4
Jā, SPF4 nav daudz, tomēr šai eļļai ir daudz citu labu īpašību. Tā ir lieliski mitrina pat ļoti sausu ādu, uzlabo tās stāvokli un padara to līdzenāku.

Mandeļu eļļa – SPF5
Mandeļu eļļa ir bagāta ar vitamīniem, īpaši svarīgi ādai būtu E vitamīns. Pēc tās āda tik tiešām paliek zīdaina...

Makadāmijas riekstu eļļa – SPF6
Šī eļļa ir bagāta ar E vitamīnu, fosforu un kāliju. Tā palīdz pret ādas novecošanu un dažādiem bojājumiem – tātad dziedē.

Olīveļļa – SPF8
Jā, mūsu pašu virtuvēs atrodamais pārtikas labums – olīveļļa tieši tāpat mūs pasargā no saules pāridarījumiem. Tā arī pasargā no šūnu novecošanās.

Kokosriekstu eļļa – SPF8
Šī eļļa tiek uzskatīta par vienu no universālākajām sava plašā pielietojuma dēļ. To iesaka lietot uzturā, ieziest mato, lai tos ārstētu un, protams, arī izmantot ādas kopšanā. Kā jau minēju, kokosriekstu eļļa ir viena no manām iecienītākajām, jo tā patiesi dziedē ādu. Piemēram, ir bijušas reizes, kad šķiet – esmu pārsauļojusies un gaidāma pat ādas lobīšanās, tomēr - kokosriekstu eļļa mani izglābj no tā. Uzklājot šo brīnumlīdzekli, visai drīz pāriet apsārtums, un nekad pēc tam neesmu piedzīvojusi ādas lobīšanos.

Sojas pupiņu eļļa – SPF10
Nu re, SPF cipariņš aug un tas nozīmē, ka paliek tikai arvien labāk :) Sojas pupiņu eļļa tiek izmantota ķīniešu virtuvē. Tomēr tā labi noder arī ādas mitrināšanai un aizsardzībai no saules.

Avokado eļļa – SPF15
Avokado ir ļoti bagāts ar mononepiesātinātajām taukskābēm (samazina sirds un asinsvadu saslimšanas iespējamību). Tieši pateicoties šīm taukskābēm, āda tiks pasargāta no iedeguma.

Kviešu asnu eļļa – SPF20
Šī eļļa arī ir bagāta ar E vitamīnu un dabīgajiem antioksidantiem, kas pasargā no šūnu bojājumiem. 

Aveņu sēklu eļļa – SPF30
Šī eļļa ir bagāta ar omega-3 un omega-6. Tātad, nost ar sintētiskajiem uztura bagātinātājiem un smirdīgajām zivju eļļām. Lūk, krietni patīkamāks veids kā uzņemt omegas. Turklāt, dāmas – šis esot arī lielisks pretstriju līdzeklis.  

Burkānu eļļa - SPF40
Jā!!! SPF40! Burkānu eļļai! Esmu lietojusi šo eļļu jau daudzas vasaras un izrādās, ka tā tik lielā mērā aizsargā no ultravioletā starojuma. Līdz šim tā man ir nodrošinājusi pasakaini skaistu iedegumu. Un, ja reiz bērniem izmantojam aizsargkrēmus ar SPF50, tad domāju, šis būs ļoti labs, dabīgs, viegli iegādājams sintētisko krēmu aizvietotājs!

Informācijas avots: http://www.boldsky.com/


Gatavi vasarai???

Tev varētu patikt arī šie ieraksti

6 komentāri

  1. es viegli pārsteigta! paldies par šo rakstu, Elīn!

    AtbildētDzēst
  2. Vai zini, kur var nopirkt šīs eļļas? Piemēram, burkānu eļļu?

    AtbildētDzēst
  3. Mēs pērkam burkānu eļļu Ilvo veikaliņos. Mūkusalas ielā 41 ir ofiss un veikaliņš, mēdzam braukt uz turieni. Ilvo veikals atrodas arī Rīgas stacijā, vienā no ejām. Ja pareizi atminos, tad tajā, kas tuvāk Origo. Es parasti uzzvanu uz ofisu un apvaicājos, vai uz vietas ir pieejama konkrētā prece :) Tur strādā ļoti atsaucīgas meitenes :)

    AtbildētDzēst

Labprāt uzklausīšu arī Tavu viedokli :)