Nodrošina Blogger.

Filma: "Babies". Dabas bērni pret pilsētniekiem

By 09:09 , , ,

Esot stāvoklī, nepārtraukti biju informācijas meklējumos – kā tas ir būt mammai un, kā tas ir, kad mazais ir klāt. Noskatījos daudzas dokumentālās filmas. Tomēr tikai vienu atminos visai bieži. Vēlos arī jums pastāstīt par šo meistardarbu.




Filma „Babies” nebūt nav jauna, tā skatītājus sasniedza 2010. gadā. Stāsts ir par četriem bērniem, katrs ir no savas pasaules malas – Mongolijas, Namībijas, San Francisko un Tokijas. Filma vēsta par krasi atšķirīgu kultūru pārstāvju dzīvi pirmajā dzīves gadā. Varētu šķist, ka secinājumi ir jau zināmi pirms filmas noskatīšanās? Tas ir – nabaga Mongolijas un Namībijas bērniņi, dzīvo tik nežēlīgos apstākļos. Tikmēr pārējie divi bauda 21.gadsimtu visā tā krāšņumā? Liels bija mans pārsteigums, ka mani secinājumi un pārdomas bija pilnīgi citādākas.

Kādi bija mani secinājumi?
Jā, dzīvošanai civilizētā sabiedrībā, ir savi ieguvumi. Tomēr pati izdzīvojusies pa laukiem, vēlos, lai arī mans bērns bauda pļavas, mežus, smiltis, jūru. Kopumā – dabu. Tādēļ skatoties filmu „Babies”, atskārtu, ka man žēlumu drīzāk izraisa bērni, kuri spēlējas ar plastmasu un pārvietojas tikai pa asfaltu. Šis kontrasts liek aizdomāties par balansu – tuvoties dabai, izbaudot mūsdienu priekšrocības...

Daži fakti par filmu:
-Filmas nosaukums: „Babies”, „Bébé(s)”, „Baby(ies)”;
-Filma skatītājus sasniedz 2010.gadā;
-Ražotājvalsts: Francija;
-Filmas režisors: Thomas Balmes

Kur var redzēt filmu?
Par lielu prieku man, šī filma ir apskatāma vairākās interneta vietnēs. Varat skatīt iekš Vimeo ŠEIT>>>

ŠEIT:

Tev varētu patikt arī šie ieraksti

0 komentāri

Labprāt uzklausīšu arī Tavu viedokli :)