Nodrošina Blogger.

Hannas pirmais brauciens ar kuģi. Plusi un mīnusi

By 16:51 ,

Kad Hanna bija sešus mēnešus veca, mēs devāmies uz Zviedriju, lai tur atpūstos. Braucām  ar kuģi. Tā bija pirmā reize, kad šķērsojām valsts robežas un tādēļ tas bija jo īpaši satraucoši. Bija daudz jautājumu un neskaidrību, galvenokārt tieši par pašu transporta līdzekli (izmantojām Tallink pakalpojumu).



Kajīte
Kad ceļojām ar kuģi, Hanna vēl nerāpoja. Tas pat bija neliels atvieglojums, jo mēs varējām labi un ērti dzīvoties pa kajītes grīdu (to gan noklājām ar segu) un gultām. Kajītē ir ērti, lai gan nepamet sajūta, ka viss varētu būt tīrāks. Sajūta. Jo redzēt kaut ko netīru gan nevarēja. Piemēram, mans spilvens oda pēc sieviešu smaržām. Ne manām :) Tā kā mums trijiem bija četras gultas, tad tas netraucēja. Bija arī citi spilveni :)

Gulēšana
Šķiet, ka man jau tas vecums, kad jebkura gulēšana ārpus mājām, nav tā ērtākā (nav savas segas, spilvena, vecā matrača u.t.t. :)). Tādēļ nakšņošana man nebija diez ko ērta un Hanna, kura gulēja blakus, nepalīdzēja atpūsties. Ja kāds brauc ar ratiem, kuriem vēl tiek izmantota kulba, tad tas varētu būt krietni ērtāk. Pietiekami ērti arī, ja bērns jau guļ savā gultā un nekrīt no tās ārā. Citādāk ir problemātiskāk. Kāda dāma mums stāstīja, ka viņas mazmeita gulējusi otrajā stāvā un lai viņa neizkristu no gultas, par apmali izmantotas gultas trepes. Kā tas darbojas praksē, es gan nemācēšu komentēt.



Svaigais gaiss uz kuģa ārējā klāja
Jā, tāda nebija... Diemžēl, lai kur mēs ietu (es runāju tikai par ārpusi), visur kāds pīpēja un tas mums bija liels traucēklis. Vairāk uz vakara pusi cilvēku kļuva mazāk, bet no rīta to bija pavisam maz. Romantiskā būšana uz kuģa ārējā klāja bija teju neiespējama. Tomēr, kā jau minēju – no rīta tas ir patīkamāk.



Alkohols un tā lietotāji
Diemžēl liela daļa braucēju uz kuģa pārmērīgi lieto alkoholu. Tas notiek kajītēs un tad kad jau „drosme sasmelta”, notiek lielā apgaita. Esot ar mazu bērnu, man tas bija nepatīkami. Es pat teiktu nedaudz bīstami, jo mūsu brauciena laikā, netālu no mūsu istabiņas, notika arī attiecību skaidrošana.

Rīts
Tas bija labākais šī pārbrauciena laikā. Visi iepriekšējā vakara varoņi, gulēja savās istabiņās, bet visapkārt valdīja miers un patīkama kņada. Brokastis, dabas skati, patīkami cilvēki. Mēs dzērām kafiju kuģa priekšgalā un skatījāmies uz skaisto Zviedriju un tai pieguļošajām saliņām.

Spēļu laukums uz kuģa
Hanniņa vēl bija pārāk maza, lai izbaudītu to, kas sarūpēts mazākajiem kuģotājiem. Tur bija istabiņa, kas piepildīta ar bumbām un atrakcijām. Blakus istabā bija cita veida spēles, iespēja zīmēt un spēlēties ar mantiņām. Vēl kādā istaba bija vairāk piemērota jauniešiem. Tās centrā televizors (ja pareizi atminos). Tāpat tur bija istaba arī ar spēļu automātiem (ne azartspēļu automātiem). Man patika tas, ka visām istabām ir aizveramas durvis un ir stikla sienas, lai vecāki sēžot un malkojot vīnu/kafiju/tēju, var redzēt savas atvases. Un tie garie, garie koridori. Tur var uzrīkot varenas sacensības :)

Labi!
Iespējams, viss iepriekš rakstītais izklausās diezgan pesimistiski. Tomēr, ja ir labs garastāvoklis, labas domas un labs mērķis, lielāko daļu no tā visa var ignorēt. Un gala mērķis IR labs! Neesmu gan bijusi Tallink organizētajos ģimeņu kruīzos, iespējams, tad ceļojums ir vēl baudāmāks un patīkamāks. 



Tev varētu patikt arī šie ieraksti

0 komentāri

Labprāt uzklausīšu arī Tavu viedokli :)