Nodrošina Blogger.

Dokumentālā filma „Neredzamās mammas” – skarbā patiesība

By 12:23 , , ,


Beidzot atradu laiku, lai noskatītos Māmiņu kluba sarūpēto dokumentālo filmu „Neredzamās mammas”. Tā ir iespēja redzēt aiz Iļģuciema cietuma sienām un ieskatīties tur esošo mammu un tur mītošo bērnu acīs. Kā ir jau mazotnē atrasties ar mammu cietumā?
Šī filma... Domāju, ka tā varēja pateikt daudz vairāk, bet tajā pašā laikā – mēs, vecāki zinām, ko nozīmē katrs acu skatiens, katrs elpas vilciens, kad tiek runāts par bērniem. Mēs zinām to nožēlojamo sajūtu – es varēju izdarīt vairāk, es varēju būt labāks vecāks, nekā biju un esmu! Un nē – mani nepārņēma nožēla par to, kādos apstākļos dzīvo šīs mammas un viņu bērni. Patiesībā – domāju, ka Iļģuciema cietumā esošie bērni noteikti ir krietni laimīgāki, nekā tas būs pēc tam, kad nāksies atgriezties realitātē. Mammas un bērni tur tiek uzmanīti. Ir konkrētas higiēnas prasības, visiem ir apģērbs un ēdiens. Visi pavada laiku ārpus telpām.. Mammas ir blakus nepārtraukti – par to sapņo visi bērni!
Būsim atklāti un padomāsim, ko nozīmē dzīvot izolēti un tad nonākt "brīvībā". Kur dzīvot? Kādos apstākļos dzīvot? Kur atrast sadzīvei nepieciešamo - gultas, krēslus, galdus, elektropreces un tā tālāk? Kā atrast darbu? Kā apvienot darbu un mammas pienākumus, ja nav neviena, kas sniegtu morālu un materiālu atbalstu?
Mani šī filma vairāk uzvedināja uz to, kas notiks pēc tam... Vai mammas atgriezīsies pie vecajiem ieradumiem, vai tomēr būs pietiekami spēcīgas, lai veiktu savas dzīves lielo revolūciju? Turam īkšķus, lai viņām viss izdodas!



Tev varētu patikt arī šie ieraksti

0 komentāri

Labprāt uzklausīšu arī Tavu viedokli :)