Nodrošina Blogger.

Pret odiem un ērcēm ar dabas doto!

By 10:45 , ,


Aktuāls jautājums – kā izvairīties no ērcēm un odiem? Protams, viens variants ir doties uz veikalu un iegādāties speciālu līdzekli, otrs variants – izvairīties no ērču encefalīta ar vakcīnas palīdzību, vai tomēr – izmēģināt dabas doto. Tātad – kā iztikt bez ērču un odu kodumiem, pielietot dabas veltes...

Odi
Šis noteikti vairāk satrauc vecākus, jo mazi bērni smagāk pārcieš odu kodumus. Nupat, tādi bija Hannai, un es biju ļoti pārsteigta – tie sūrstēja, piepampa, niezēja, un tas nepārgāja trīs dienas. Tātad – kas palīdz? Pret odu kodumiem palīdz citrona un eikalipta ēteriskās eļļas.

Ērces
Tās noteikti biedē visus vecākus, tomēr arī vakcinācija nav risinājums, jo tā nepasargā no Laima slimības. Tādēļ lielisks risinājums ir jau sākotnēji parūpēties par to, lai bērns netiek sakosts. Vispirms – esiet uzmanīgi, ejot mežā un staigājot pa pļavām, velciet bērniem gaišas drēbes. Uz tām ir vieglāk saskatīt ērces. Pēc pastaigas brīvā dabā, apskaties savu bērnu un pārliecinieties, ka nekur nekas nav „pieķēries”. Pat, ja reizēm šķiet, ka bērns ir tik vien kā pa piemājas mauriņu dzīvojies, pārbaudiet! Ērces neuzturas tikai mežos un aizaugušās pļavās!
Tātad. Kā izvairīties no ērcēm ar dabas doto? Tām ļoti nepatīk piparmētru ēteriskā, kanēļa, citrona un eikalipta ēteriskā eļļa.

Kā izmantot ēteriskās eļļas
Tās var izmantot vairākos veidos. Es šajā ziņā slinkoju un ēteriskās eļļas uzziežu uz Hannas apaviem un braucamo ratu riepām. Jāatceras, ka ēteriskās eļļas ir jālieto ļoti uzmanīgi. Dažas var apdedzināt ādu, tādēļ jāatceras, ka uz ādas ēteriskās eļļas labāk neziest un jo īpaši maziem bērniem! Ēteriskās eļļas neiesaka lietot līdz trīs gadu vecumam, un ka tās var nokļūt līdz mazulītim arī ar vēja palīdzību (piemēram, ja iesmērē ratu augšējo daļu).
Nekad neesmu mēģinājusi bet kādā salonā man ieteica rīkoties šādi: piesūcināt sāli ar ēterisko eļļu, tad pieliet klāt ūdeni un sāli tajā izšķīdināt. Tādā veidā tiekot izveidots šķidrums, ko var izsmidzināt ar mērķi atvairīt odus. Kā tas notiek dzīvē – nemācēšu komentēt. Paši esam tīras ēteriskās eļļas piekritēji.
Vēl ir zināms kāds cits veids. Traukā, ko vēlāk turēsi slēgtu, iepilini aptuveni 20 pilienus ēteriskās eļļas, ēdamkaroti ikdienā izmantojamās eļļas (olīveļļa, rapšu un citas eļļas) un pievieno vienu ēdamkaroti 40% alkohola.


Lai mums visiem veicas!

Esiet veseli!

Tev varētu patikt arī šie ieraksti

0 komentāri

Labprāt uzklausīšu arī Tavu viedokli :)