Nodrošina Blogger.

Kā ceļojot izvairīties no mazuļa slimošanas?

By 14:34 ,

Neilgi pirms došanās mūsu sapņainajā atvaļinājumā uz Spāniju, no kādas mammas saņēmu jautājumu - kā izvairīties no bērna saslimšanas ceļojuma laikā? Kā izrādās, tā nereti gadoties mazuļiem, kuri dodas tālākos ceļojumos. Varam priecīgi paziņot, ka mums nebija ne mazākās saslimšanas, vai kāda cita veida veselības problēmu. 

Tomēr pirms tam mēģināju saprast, kādēļ tas varētu notikt?

Vispirms – stress. Skatoties, kas notiek lidostā ar vecākiem un mazuļiem, var pamanīt vecāku lielo satraukumu. Mēs abos virzienos devāmies ar prāvu latviešu bariņu, kas ļoti izlīdzēja visa brauciena laikā. Piemēram – ja vecāki brauc ar ratiem, katram ir čemodāns, viena soma... Saprotat – tikt ar to visu galā ir visai sarežģīti. Nemaz neminēšu, kā tas ir, ja ar mazuli lidojums paredzēts tikai vienam no vecākiem. Kā neko nenokavēt, paēst, nomainīt autiņbiksītes, notvert projām skrienošo mazuli u.t.t. Mieru! Visu paspēsiet un pagūsiet, bet stress liks satraukties arī mazulim. Rezultātā – iespējama saslimšana.

Ventilācija. Tā, protams, darbojas visur – automašīnā, lidmašīnā, lidostā u.t.t. Lielākās svārstības novēroju lidmašīnā. Vispirms tur bija ļoti karsti un tad jau uzsākot lidojumu, kļuva visai vēsi. Iesaku paņemt līdzi kādu vieglu sedziņu mazulim. Vēl – lidojot ar Ryanair nereti  nav tiešā celiņš uz lidmašīnu, bet gan ir jāiziet ārā – karstā, lietainā vai vējainā laikā un tad  jāieiet lidmašīnā. Tādēļ mēs ietērpām Hannu plānās drēbēs, ar iespēju ātri uzmest uz pleciem kādu jaciņu un ap kaklu apsiet lakatiņu. Jā, arī vasarā. Un – nepārcenšaties ar drēbju kārtu. Arī pārlieku liela bērna ietuntulēšana nav veselīga.

Laikapstākļu maiņa. Mūsu gadījumā braucām no vēsas vasaras uz karstu vasaru. Temperatūras svārstības bija, tomēr tās bija nelielas. Iesaku padomāt par vairākiem apģērbu komplektiem mazajam – ja būs vēss, ja būs karsts, ja būs lietains, vējains, vai mazais būs sasmērējies. Galu galā – arī autiņbiksītes iet pāri malām.

Slimi cilvēki visapkārt. Visai elementāri – ja lidojat, vai braucat ar kādu citu sabiedrisko transportu, pavadāt laiku sabiedriskās telpās – bērns var saslimt ar apkārt esošo cilvēku baciļiem. Imunitāte – tikai no tās atkarīgs, vai mazulis varēs turēties pretī slimībai. Neko citu nevaru ieteikt – rūpējaties par savu mazuļu imunitāti ik dienu, lai tā var paveikt savu darbiņu bez jebkādas aizķeršanās. 

...

Es gan domāju, ka lielākais kaitēklis no visa uzskaitītā ir stress. Arī dzīvojot mājās, esot ārpus mājas, ceļojumu laikā, ciemojoties u.t.t. 

Jebkurā gadījumā - bez slimošanas var iztikt! 

Tev varētu patikt arī šie ieraksti

0 komentāri

Labprāt uzklausīšu arī Tavu viedokli :)