Nodrošina Blogger.

Novēlu pieņemt!

By 14:28

Pirmais sveiciens no manis šajā gadā! Hei hei! Prieku, laimi un mīlestību šajā lieliskajā, labiem notikumiem bagātajā gadā! Ilgi domāju un vairākkārt pārrakstīju šo vēlējumu, jo nevarēju izdomāt tam  kodolu. Protams – visiem visu labo, lai visi izjūt mīlestību... Tomēr... Ir kas svarīgs, kas man pašai ļoti pieklibo, gluži kā visai mūsu tautai un domāju – pasaulei arīdzan. Novēlu – pieņemt!

Pieņemt sevi...
Viss vienmēr sākas ar sevi. Ar to, vai pieņemam sevi tādus, kādi esam. Ziniet tos cilvēkus (kuru vidū esam katrs no mums), kuri saka – nē, es jau nē. Visi citi aprunā, novēl ļaunu apskauž, bet es nekad... Jā (protams)! Kad man kāds to saka, zinu – o, šitas tagad runā visu pretējo. Jāieklausās, jo tūliņ atklās savas patiesās dzīles. 
Pieņemiet sevi un iemācieties pateikt, kas jūs esat. Ne velti alkoholisma un citu atkarību ārstēšana sākas ar atzīšanu. Problēmas pieņemšanu. Pieņemsim sevi tādus, kādi esam un virzīsim sevi labākajā no visiem virzieniem!

Pieņemt tuviniekus...
Kaut kā dīvaini sanāk, ka tad, kad cilvēkā ir kāds rūgtums, tas tiek gāzts pār tuvāko galvām. Vīriem, sievām, bērniem, māsām un brāļiem. Tad pat tas, kā vīrs sēž, šķiet nepareizi, bet sieva runā nepareizajā tonī. Bērni tracina, jo runā pārāk skaļi, atļaujas priecāties tā, ka var dzirdēt no blakus istabas.
 Pieņemiet faktu, ka tā tas ir. Ļaujiet bērnam smieties, bet vīram sēdēt astotniekā. Ļaujiet sievām izstāstīt jaunākās receptes. Kādēļ gan ne? Neviens no mums nav kopā (nedz laulībā, nedz radniecībā) kļūdas dēļ. Katrs no mums kādā dzīves posmā ir veicis šo izvēli. Neviens nav ideāls. Katrs no mums ir jāpieņem ar visu, kas mums nāk līdzi. Atcerieties, ka arī jūsu radiniekiem jūs ir jāpieņem. Arī viņiem tas ir darbs, kas ne vienmēr nāk viegli! 

Pieņemt apkārtējos...
Vienkārši pieņemiet faktu, ka neviens nav ideāls. Un tas ir normāli. Ideāli neeksistē. Vienam ideāls, otram dramatiski šausminošs. Tik bieži iepērkoties veikala kasēs saskaramies ar pūcīgiem pārdevējiem. Vai tiešām ir tā vērts uz viņiem dusmoties?
Ziniet... Pirms daudziem gadiem strādāju par sekretāri LMT toreizējā meitas uzņēmumā DT Mobile (Dual un Trodeks veikalu tīkls), un man nācās saņemt zvanus arī no neapmierinātiem klientiem. Un viena reize man ir iespiedusies ļoti cieši atmiņā. Zvanīja kāds klients, kurš bija visai pikts un tā arī sarunājās. Manī tas nekādu prieku neradīja, tomēr sarunas laikā šis klients salūza. Kā izrādījās vīrietim tieši gadu atpakaļ bija nomiris dēls un viņš šajā dienā, protams, bija emociju pārņemts. Es uzklausīju un uz visu mūžu atcerējos – nekad nenosodi cilvēku, par viņa rūgtumu. Mēs neviens nezinām no kurienes tas nāk. Tomēr tas viennozīmīgi nav radies skaistu notikumu rezultātā. Vienam tas nāk no sēru pilna notikuma, kādam no vardarbības bērnībā, kādam no vardarbības, kad tiek pārciesta ikdienā un kādam citam no vientulības un bezpalīdzības.


Pieņemt pasauli...
Nespēju noticēt, ka gadu no gada visi šķendē – ātrāk gribu pavasari, kaut nu sāktos vasara, kādēļ ir tik karsts, kaut ātrāk beigtos drēgnais rudens, kaut ātrāk uzsnigtu, kaut ātrāk paliktu siltāk... Cik var? Kādēļ nepieņemt faktu, ka visi gadalaiki ir lieliski, viss atkarīgs no tā, kā tos baudām. Ja nebaudām, tad skaidrs, ka prieka nebūs nekāda.
Pieņemsim pasauli ar visām tās iekārtām, ar visu, kas tajā notiek, ar visu tautu un kultūru dažādībām. Pieņemsim to, ka katra uzdevums ir paveikt ko labu šai pasaulei. To mīlēt un pateikties par sniegto. Pateikt paldies par dabas labumiem, par to, ka daba mūs dziedē, par to, ka tā dāvā mums ēdienu, gaisu un tā tālāk. Novērtējiet un pieņemiet to tādu, kāda tā ir. Tā nav ideāla, bet tā ir neatkārtojama!

Kādēļ pieņemt?
Jo tas varētu būt galējais kaifa mirklis – kad tevi skar viss, bet emocionāli nekas neiedrebina. Nekas neievieš bailes. Nav vilšanās, jo visu pieņemam tādu, kāds tas ir. Nav nosodījuma un dusmu, jo viss ir pareizi. Nav nekā nepareiza. Un, vai nav lieliski, kad jūs tiekat pieņemts un mīlēts ar visām jūsu „blusām”? Vai nav lieliski no tām atbrīvoties, jo to vēlaties jūs, nevis kāds cits? Tādai dzīvei ir cita kvalitāte. Laba kvalitāte. To arī novēlu – pieņemt un baudīt dzīvi kvalitatīvi!



Priekā, dārgie! 

Tev varētu patikt arī šie ieraksti

0 komentāri

Labprāt uzklausīšu arī Tavu viedokli :)